نویسنده: بهزاد زمانی مقدم




 

 داروهای هومیوپاتی/ داروهای پرمصرف

میازم:
سورا

سوگرایی:
__

استعداد ابتلا به بیماری:
اسکروفولوس و نقرس

ارتباط با گرما و سرما:
سرمایی


محدوده‌ی عملکرد:

بیشترین اثر آن بر بافتهایی از بدن است که ساختار کلسیمی و فسفری، نظیر استخوانها و دندانها دارند. غدد، سیستم گوارشی و اعضای تناسلی زنانه.

ویژگیهای ساختاری:

افرادی ضعیف با چهره‌ای تیره و موهای سیاه. لاغر و با شکم تورفته. استخوانهای نرم که به شکل نامتناسبی خم شده باشند. سری بزرگ و با گردنی ضعیف و لاغر که انگار تحمل نگه داشتن سر را ندارد.

تصویر شخصیتی دارو:

مهمترین شاخصه‌ی این دارو ناخشنودی از همه چیز است. نوعی ضعف و تنبلی در تمام ارگانیسم او اثر گذاشته و موجب ناخشنودی او می‌شود، به طوری که ضعف اساسی او در سطح ذهنی است. فراموشکار. فعالیت ذهنی موجب سردرد او می‌شود. هوای سرد و مرطوب برایش غیرقابل تحمل است، به همین خاطر هنگام آب شدن برفها تمام عوارضش تشدید می‌شود. رشد ناقص استخوانها و نرمی و تمایل به خم شدن آنها. درزهای ملاج سر تا مدتی طولانی از هم باز می‌مانند. کودکانی که به خاطر ضعف قوزکها و عدم توانایی در ایستادن، دیر راه می‌افتند. تناوب فیستول مقعد و مشکلات قفسه سینه. درد کولیکی شکم. خشکی و دردهای گردنی. نودوزیته‌های آرتریتی.

عوارض بالینی:

اختلالهای شکمی، کم خونی، ضعف قوزکها، ضعف پشت، مشکلات استخوانی، خستگی مغز، پرش عضلات، ضعف و سستی، دیابت، صرع، فیستول، گونوره، سردرد، لکوره، مشکلات قاعدگی، روماتیسم، نرمی استخوان، مشکلات تنفسی، مشکلات پوستی، اسکولیوزیس.

مدالیته‌ها:

تشدید:

با هوای سرد و مرطوب، تغییر آب و هوا، تشدید عمومی در فصل آب شدن برفها.

بهبود:

در تابستان و در هوای گرم و خشک.

ملاحظات:

- این دارو یکی از دوازده داروی بافتی شوسلر است.
- این دارو مهمترین داروی هیدروسفال مزمن است.
- اصلی‌ترین دارو برای کودکانی که با انجام تکالیفشان دچار سردرد می‌شوند.
- یکی از داروهای مهم اسکولیوزیس.
- در مورد جوش خوردن استخوانهای شکسته مصرف زیادی دارد.
منبع مقاله :
زمانی مقدم، بهزاد؛ (1386)، راهنمای درمان ‌هامیوپاتیک، تهران: اطلاعات